28/2/13


MAR ENDINS

QUAN LA MORT M’ARRIBI MAR ENDINS O TERRA
ENLLÀ VOLDRIA TENIR ALS TEUS BRAÇOS OH LES
ONES DE LA MAR.

MAR ENDINS,LES VELES BLANQUES,CANÇONS DE VELLS MARINERS ARDITS,SEMPRE ARDITS I VALENTS ELLS CANTEN,LA BARCA ES MOU DOLÇAMENT.

MELANGIA DE LA TERRA,ULLS BONICS A RECORDAR,JA VINC ESTIMADA MEVA AMB QUINA PENA DEIXO LA MAR.
TROBARÉ EN ELS TEUS LLAVIS,LA DOLÇOR D’UN GRAN AMOR,NO VULL QUE ESTIGUIS GELOSA PERQUÈ LA MAR
LA PORTO EN EL COR.

MAR ENDINS...

DE PETIT JO JA ESTIMAVA AQUEST MAR TAN BLAU,TAN GRAN,L’AMOR ARA EL COMPARTEIXO AMB ELL I AMB TU NINA DEL MEU COR,SI DEL MEU COR.
QUAN ESTIC EN ELS TEUS BRAÇOS EN LA BARCA DINS LA MAR EL TEMPS JO PARAR VOLDRIA I AIXÍ PER SEMPRE PODER ESTAR.

MAR ENDINS...


LLETRA: ANNA BREVA. 
 MÚSICA: SALVADOR DONATO

CD: 50 anys d'Havaneres-Habaneras del grup Terra Endins,2004
(vegeu Havaneroteca)



 



Una de les meves havaneres preferides i més estimades.
Mar Endins ens parla dels sentiments d'un home plenament enamorat de la mar.
Encisat pel blau immens des de petit,surt a viure la mar de jove amb el seus companys acompanyat per les cançons dels vells mariners... endinsant-se mar enllà, ajudat per  veles blanques que el porten a perdre's navegant per la llunyania... tot sentint que el mar formarà part sempre d'ell fins els darrers moments de la seva vida.
A terra l'espera la seva estimada d'ulls bonics que li porta un record embolcallat de melangia...melangia per ella i melangia per la mar que deixarà quan torni als  braços de la nina que l'està esperant.
Deixa la mar amb pena però amb la promesa de tornar-hi a bressolar-se dolçament entre les seves ones dins la barca amb ella i compartir per sempre els seus dos amors.
Dos amors,la nina i la mar, que aturen el temps...sempre mar endins...

Poètica,amarada de sentiment i una de les més precioses melodies de l'havanera actual escrita per Anna Breva,mare de Salvador Donato,l'autor de la melodia.
Una melodia plena de melangia amb una tornada meravellosa que m'inspira aquest desig de trascendència,d'anar més enllà...de Mar Endins...
  Tota una joia de l'havanera catalana actual.
Anna Maria Esther


... MELANGIA DE LA TERRA,ULLS BONICS A RECORDAR,JA VINC ESTIMADA MEVA AMB QUINA PENA DEIXO LA MAR...




                ... DE PETIT JO JA ESTIMAVA AQUEST MAR TAN BLAU,TAN GRAN,L’AMOR ARA EL COMPARTEIXO AMB ELL I AMB TU NINA DEL MEU COR,SI DEL MEU COR...                                                                       


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Per mi tambe es l'havanera mes estimada, evidentment. Si el meu pare fos aqui estaria molt orgullos dels elogis que fas de la seva havanera. Moltes Gracies pels teus comentartis!
Natalia Donato.

carmina ha dit...

I tant es una marevella aquesta havanera.L'haurien de interpretar més grups.La trobo molt i molt bonica.Gràcies a la teva feina segur que es farà més coneguda.Lletra i melodia són molt bones.La presentació com sempre molt artistica.Petons Anna Maria.
Carmina Castellví.