5/6/12

LUZ QUE BRILLAS


Luz que brillas en el cielo,
Oh luna clara y hermosa
Oh que noche silenciosa
tu mitigas,tu mitigas mi dolor




Anònima
Port Bo  Cd Barquejant,2004
(vegeu Discos i Llibres)


Luz que brillas,és una preciosa peça de vers curtet envolcallada en una melodia tan dolça i nostàlgica
com la seva lletra.
Es diu que els mariners i soldats que embarcaven a Cuba,se sentien més a prop de les persones que estimaven i que havien deixat a l'altre banda del mar,quan miraven la lluna,ja que tots la podien veure i era l´únic que en aquell moment els unia.
Aquells homes lluny de la llar enyorant persones i paisatges sentien tota la nostàlgia però a l'hora el recomfort de saber que  la lluna que brillava clara en el cel de la nit escoltava les seves pregaries i més intims anhels i els unia als de les persones estimades allà a la seva pàtria.


És un sentiment preciós pensar que veritablement tot el que hi ha al cel ens uneix quan estem lluny de casa o dels altres per què és el que tots podem veure només aixecant els ulls i deixant que tota la meravella que hi trobem aculli i reflectexi els nostres sentiments.


He triat l'esplèndida versió que en fa el grup Port Bo al seu treball Barquejant...envolcallada per la melodia de violí,el meu instrument musical preferit,Luz que brillas esdevé una peça única portant-nos tota la nostàlgia i bellesa d'aquesta 
preciosa cançó.
Anna Maria Esther.

3 comentaris:

carmina ha dit...

Ensenyes a estimar l'havanera Anna Maria.

carmina ha dit...

Cada cop que obro el teu blog somric per què em fa sentir bé tan ple de coses boniques a totes les seccions.Aquesta versió de Luz Que Brilles és molt encertada.
Moltes felicitats pels teus programes de ràdio.Hi mostres tanta il.lusió i sensibilitat com en tot el blog.Una abraçada maca.
Carmina Castellví

Maria Pilar Giné ha dit...

Gràcies Anna Maria per aquest blog. Esta molt ben dissenyat i sobretot permet saber molt sobre el món de les havaneres que tant m'agraden i des de fa molts anys.